Pole do kontroli

Produkcja naszego soku zaczyna się na polach zlokalizowanych w najczystszym regionie Polski. Nasze soki robimy z wyselekcjonowanych warzyw i owoców. Każde współpracujące z nami gospodarstwo zostało przez nas skontrolowane już przed rozpoczęciem upraw.Rolnicy badają parametry gleby, a my sprawdzamy zgodność upraw z normami Unii Europejskiej, kontrolujemy karty plantacji, czyli wszystkie zabiegi, jakie przy danej uprawie wykonuje rolnik. Dzięki temu mamy pewność, że zbiory z plantacji są najwyższej jakości, zdrowe i odpowiednie dla dzieci.

Czytaj więcej

Marchewki pod lupą

Dojrzałe marchewki kontrolujemy jeszcze przed zebraniem plonu. Rolnicy sprawdzają nie tylko ich kolor, wielkość i smak. Na tym etapie w wybranych gospodarstwach wykonujemy też testy na zawartość azotanów, azotynów, metali ciężkich. Żadne niepożądane składniki nie przecisną się przez nasze gęste sito jakości.Dbamy o to, wykorzystując specjalistyczne urządzenia. To daje nam i Tobie pewność, że w Kubusiu jest tylko to, co najlepsze. Po zebraniu plonu marchewki ruszają w podróż. Jej pierwszym etapem jest nasza fabryka i kolejne punkty kontroli do przejścia.

Czytaj więcej

Bo to nie wszystko jedno, jak powstaje nasz sok

Dlatego produkcja jest przez nas kontrolowana na każdym etapie. Przeprowadzamy ponad 100 analiz. Czuwamy nad zachowaniem najwyższej jakości i standardów, tak aby do butelki Kubusia dostało się tylko to, co spełni nasze i Twoje wysokie wymagania. Zanim produkt znajdzie się na sklepowej półce jest badany od owoców i marchewki, z których powstaje, aż po butelkę, która trafia do rąk Twojego dziecka.

Czytaj więcej

To jeszcze nie koniec

Ze zdrowych marchewek powstaje przecier, który również jest badany. Próbki przecieru trafiają do laboratorium, w którym wnikliwie badamy mikrobiologię oraz zawartość mykotoksyn. Sprawdzamy smak, zapach, konsystencję, zawartość ekstraktu a także poziom kwasowości produktów. Trochę to trwa, ale musimy mieć pewność, że nic nam nie umknęło i że w butelce Kubusia znajduje się tylko to, co powinno: pyszny sok o wysokich walorach odżywczych. Teraz czas na skomponowanie Twojego ulubionego produktu. Przecier marchwiowy łączymy z innymi składnikami – głównie przecierami i sokami owocowymi. Wszystkie również podlegają naszej ścisłej kontroli.

Czytaj więcej

Wartości odżywcze mają znaczenie

Do butelek trafia pasteryzowany sok. Pasteryzacja to naturalny sposób utrwalania, dzięki któremu Kubuś na dłużej zachowuje swoją jakość. Podczas procesu pasteryzacji Kubuś nie traci pożądanych substancji odżywczych takich jak mikro i marko elementy. Dobrze to wiemy, bo nad przebiegiem procesu czuwa sztab wykwalifikowanych i doświadczonych pracowników, laborantów i technologów.

Czytaj więcej

I tak powstaje Kubuś

Ale to jeszcze nie koniec jego drogi. W naszym zakładowym laboratorium przeprowadzamy analizy potwierdzające odpowiednią jakość naszych produktów. Dodatkowe kontrole bezpieczeństwa przeprowadzają też specjaliści z akredytowanych laboratoriów zewnętrznych. Po nich mamy pewność, że do rąk Twojego dziecka trafia sok najwyższej jakości. A o to przecież chodzi. Bo to nie wszystko jedno, co pije Twoje dziecko.

Czytaj więcej

Bezpieczna butelka

Skoro tak dokładnie sprawdzamy produkt, podczas kontroli nie możemy też pominąć butelki. Co badamy? Poprawność zamknięcia, oznakowanie, i szczelność. Nasze butelki spełniają wymagania określone dla opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością, m.in. dla Bisfenolu A.Możesz być pewna, że w Kubusiu nie ma niczego, czego nie powinno być. Zapewniamy, że nic nie umknie naszej uwadze.

Czytaj więcej